Foto: AFP/Scanpix

Krievijas premjers Vladimirs Putins, būdams pie varas, izveidojis 130 miljardus dolāru (apmēram 65 miljardi latu) vērtu impēriju, atsaucoties uz britu laikrakstu "The Sunday Times" un čehu avīzi "Lidové noviny", ziņo portāls "Delfi.ee".

Čehi "Putina klanu" ierindojuši pasaules bagātāko ģimeņu saraksta augšgalā.

Pēc laikraksta datiem, Putina un viņa ģimenes bagātība mērāma vairāk kā 130 miljardos dolāru, kas ir par 56 miljardiem dolāru (apmēram 28 miljardi latu) vairāk kā oficiālajam žurnāla "Forbes" bagātnieku saraksta līderim, Meksikas magnātam Karlosam Slimam Elu. Meksikas magnāta un filantropa bagātība novērtēta uz 74 miljardiem dolāru (37 miljardi latu).

Uzņēmumi, kuri ir "Putina klana" īpašumā, nepieder valstij, bet Putina viedoklis tajos ir izšķirošais, uzskata mediji.

Mediji vēsta, ka savas valdīšanas laikā Putins ir būvējis savu impēriju, tajā iesaistot ģimeni un draugus. Ģimenes biznesā darbojas Putina brālēni Mihails Putins un Mihails Šelomovs, premjera sieva Ludmila Putina un viņas brālis Igors.

Gan britu, gan čehu laikraksti uzskata, ka Putins nolēmis atkal kandidēt uz prezidenta amatu tādēļ, lai, izmantojot varu, pasargātu savu impēriju.

Prezidenta amata kandidāts pērn decembrī laikrakstā "Ruskaja gazeta" publicēja savus ienākumus, saskaņā ar šo informāciju viņam desmit bankas kontos glabājas virs pieciem miljoniem rubļu (apmēram 87 000 latu). Taču, kā norāda krievu mediji, tikai pēdējos četros gados Putina ienākumi, ņemot vērā algu, peļņu no bankas depozītiem un akcijām, kā arī militāro pensiju, sasniedz vairāk nekā 17 miljonus rubļu (apmēram 295 800 latu).

Putinam arī pieder dzīvoklis Sanktpēterburgas centrā, zeme Maskavas apgabalā, kā arī dzīvoklis Maskavā. Krievijas premjeram piederot arī trīs auto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!