Foto: AFP/Scanpix
Bijušā Starptautiskā valūtas Fonda (SVF) Izpilddirektora Dominika Strosa-Kāna lietā par apsūdzību izvarošanā var parādīties svarīgs liecinieks, ceturtdien informē ārvalstu mediji.

Franču laikraksts "Le Figaro" vēsta, ka brīdī, kad numrā iegājusi tagad par upuri uzskatītā 32 gadus vecā Nafissatu Diallo, tur jau bijis cits viesnīcas "Sofitel" darbinieks, kurš mainījis gultas veļu.

Viņš nav teicis Diallo, ka numura iemītnieks atrastos dušā. Viņa jautājusi vai var sākt uzkopšanu un saņēmusi apstiprinošu atbildi. Līdz ar to Diallo advokāts Džefrijs Šapiro secina, ka ir pierādāms - viņa kliente nav nākusi uz numuru nodarboties ar seksu kā to apgalvo Strosa - Kāna advokāti, bet strādāt.

Vienlaikus tagad kļūst grūti noskaidrot cik ilgi viņa bija numurā, jo durvis, viņai atnākot, jau bijušas atvērtas un izmeklētēji nevar noskaidrot uzturēšanās laikus pēc Diallo elektroniskās atslēgas izmantošanas datiem.

Kā ziņots, Stross- Kāns pašlaik atrodas Ņujorkas Raikersailendas cietumā. Viņš trešdien atkāpies no amata SVF..

Jau vēstīts, ka Stross-Kāns tika aizturēts Ņujorkas Džona Kenedija lidostā sestdien mirkli pirms izlidošanas uz Eiropu saistībā ar viesnīcas kalpotājas ziņojumu, ka viņš mēģinājis viņu izvarot. Pats apsūdzētais savu vainu noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!