Turcijas armija ir iegājusi Irākas ziemeļu daļas pierobežas rajonos, kur veic sagatavošanos plašai operācijai pret kurdu kaujiniekiem, otrdien tiek ziņots kādā Irākas interneta lapā, kas saistīta ar apvienību "Kurdistānas patriotiskā savienība".
Ziņojumā teikts, ka pierobežā izvietota bruņutehnika un īpašie spēki. Nekādi komentāri no Turcijas amatpersonu puses nav publicēti, raksta "Ria Novosti".

Tiek arī apgalvots, ka Turcijas bruņoto spēku lidmašīnas, kas dislocētas bāzē Turcijas pierobežā, veic izlūkošanas lidojumus pierobežā.

Turcijas masu mediji iepriekš bija ziņojuši par bruņoto spēku papildināšanu pierobežā. Telekompānija "CNN-Turk", atsaucoties uz militārpersonu sniegto informāciju, ziņo, ka robeža ir pilnībā nodrošināta pret kurdu kaujiniekiem, tiek veikti izlūklidojumi, izvietoti īpašie spēki un bruņutehnika. Armijas daļas pierobežā veic operācijas pret kurdu kaujiniekiem, kas slēpjas kalnos, ziņo "CNN-Turk".

Turcijas armija periodiski veic plašas operācijas pierobežas reģionos ar Irāku, lai nepieļautu kaujinieku iekļūšanu valstī. Saskaņā ar dažādu avotu sniegtajiem datiem, kaujinieku skaits reģionā ir no trīs līdz trīs ar pusi tūkstošiem.

Konflikts starp Turciju un separātisko Kurdistānas Darba partiju un tās kaujiniekiem ilgst jau vairākus gadus. Partija vēlas izveidot daļā Turcijas teritorijas neatkarīgu Kurdistānas valsti, un šajos konfliktos dzīvības zaudējuši jau vairāk nekā 37 000 cilvēku. Turcijas varas iestādes ir atteikušās veidot dialogu ar separātistiem un ir apņēmušās šo jautājumu risināt ar spēka palīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!