Tūristu skaits Tibetā šogad varētu sasniegt rekordu - četrus miljonus cilvēku, kas galvenokārt izskaidrojams ar jaunas dzelzceļa līnijas un jaunas lidostas atklāšanu, pirmdien vēsta Ķīnas ziņu aģentūra "Siņhua".
Tādējādi salīdzinājumā ar pagājušo gadu tūristu skaits Tibetā, visticamāk, palielināsies par 60%, lēš eksperti.

Savukārt ieņēmumi no tūrisma Tibetā šogad varētu sasniegt 4,8 miljardus juaņu (317,3 miljonus latu), kas būtu par 73% vairāk nekā 2006.gadā.

"Ir sākusies Tibetas tūrisma zelta ēra," intervijā ziņu aģentūrai "Siņhua" norādīja reģiona Komunistiskās partijas vadītājs Džans Cjinļi.

Dzelzceļa satiksme starp Pekinu un Lasu, kas Tibetā veicināja tūristu skaita palielināšanos gan no Ķīnas, gan no ārvalstīm, tika sākta pagājušā gada jūlijā.

Tibetas dzelzceļa līnija ir visaugstākā pasaulē, un atsevišķos posmos tā atrodas vairāk nekā 5000 metru virs jūras līmeņa.

Pagājušajā gadā Tibetu apmeklēja vairāk nekā 2,5 miljoni tūristu. Uzturoties reģionā, atpūtnieki kopumā iztērēja 2,77 miljardus juaņu (183 miljonus latu).

Tibetas neatkarības aktīvisti uzsver, ka tūristu pieplūdums varētu apdraudēt reģiona īpatnējo budisma kultūru. Turklāt pastāv viedoklis, ka jaunā dzelzceļa līnija ir viens no veidiem, kā valdība varētu pastiprināt savu ietekmi Tibetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!