Foto: AP/Scanpix
Ziemeļkorejas vadītāja Kima Čenuna sieva Ri Soldžu pirmdien tika parādīta valsts televīzijā, un bija redzams, ka viņa ir grūtniecības pēdējos mēnešos un gatavojas pasaulē laist valstī ilgstoši valdošās Kimu dinastijas pēcteci.

Ri bija redzama stāvam blakus savam vīram ceremonijā, pieminot pagājušā gada 17.decembrī mirušo valsts vadītāju Kimu Čeniru.

Kima Čenuna sieva uz ceremoniju bija ieradusies melnā ziemeļkorejiešu tradicionālajā tērpā, lai gan ierasti sabiedrībā izgāja dizaineru veidotā apģērbā.

Tomēr platais apģērbs ar augsto jostasvietu nespēja slēpt viņas lielo grūtnieces vēderu, kam plašu uzmanību nekavējoties pievērsa Dienvidkorejas plašsaziņas līdzekļi.

"Šķiet, ka Ri ir pēdējā grūtniecības stadijā," vēstīja Dienvidkorejas ziņu aģentūra "Yonhap", bet laikraksts "Chosun Ilbo" prognozēja, ka dzemdības "vairs nav aiz kalniem".

Kims Čenuns, kurš ir nedaudz jaunāks par 30 gadiem, kļuva par valsts vadītāju, kad pērn decembrī nomira iepriekšējais valsts vadītājs – viņa tēvs Kims Čenirs.

Par Kima Čenuna dzīvi ir maz publiskas informācijas. Tas, ka viņš ir precējies no 2009.gada, kļuva zināms tikai jūlijā, kad viņu oficiālos pasākumos sāka pavadīt brunete īsiem matiem. No septembra sākuma Kima sieva Ri, kas dzimusi 1989.gadā un studējusi vokālo mākslu Ķīnā, atkal nerādījās sabiedrībā, radot baumas par viņas grūtniecību vai krišanu nežēlastībā.

Baumas par Ri Soldžu krišanu nežēlastībā radās tāpēc, ka viņa pie apģērba nenēsāja nozīmīti, uz kuras redzams Kims Čenirs viens vai kopā ar savu tēvu ‒ mirušo valsts vadītāju Kimu Irsenu. Šīs nozīmītes jānēsā visiem pieaugušajiem ziemeļkorejiešiem.

Jūlijā Japānas laikraksts "Yomiyuri" vēstīja, ka "Kimam Čenunam un viņa jaunajai sievai jau ir meita, kas dzimusi 2010.gadā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!