Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Krievijas Federālā apsardzes dienesta (FSO) darbinieki, kas apsargā un pavada Kremļa saimnieku Vladimiru Putinu ārzemju braucienos, savācot viņa fekālijas un urīnu, lai nogādātu tos atpakaļ Maskavā, atsaucoties uz franču mediju "Paris Match", ziņo portāls "The Insider".

To Francijas medijam pastāstījis grāmatu par Krieviju autors Regiss Džente un žurnālists Mihails Rubins, kurš 13 gadus strādājis ar Krievijas tēmām. Ekskrementu savākšana esot veids, kā no ārzemju specdienestiem slēpt informāciju par Putina veselības stāvokli.

Saskaņā ar abu autoru stāstīto, katru reizi, kad Putins braucienos dodas nokārtot dabiskās vajadzības, līdzi dodas viņu apsargājošās FSO vīri, kuri diktatora vielmaiņas galaproduktus savāc speciālā maisā, lai ar īpašu koferi vestu atpakaļ uz Krieviju.

Tāda ekskrementu savākšana notikusi, piemēram, Putina vizītes laikā Francijā 2017. gada 29. maijā un 2019. gadā Saūda Arābijā.

2019. gadā Putina vizītes laikā Francijā filmētā video redzams, ka diktatoru tualetē pavadījuši seši vīri uzvalkos, bet viens no tiem sanitāro mezglu atstāj ar nelielu koferi rokās, atzīmē "The Insider".


Urīnu un fēces, domājams, Kremļa saimnieks varētu slēpt, lai ārvalstīm nedotu materiālu, kas varētu atklāt informāciju par viņa veselības stāvokli un DNS.

Žurnāliste Farida Rustamova tviterī rakstīja, ka viņai ir zināms par līdzīgu gadījumu Vīnē, kad Putina apmeklētā muzejā darbiniekiem bijis jāiekārto īpaša tualetes telpa, kur atvests Putinam paredzēts pārvietojamais pods. Dažkārt Putina izdalījumi tiekot iznīcināti turpat uz vietas, bet savu pārvietojamo podu Krievijas prezidents vadājot līdz kopš savas prezidentūras sākuma, raksta žurnāliste.


Kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā sākuma Putina iespējamām veselības problēmām tiek pievērsta pastiprināta uzmanība. Neilgi pēc 24. februāra par diskusiju objektu kļuva jautājums par Putuna garīgo veselību. Tāpat medijos baumots, ka Putins slimo ar vēzi. Savukārt pētnieciskais medijs "Proekt" ziņoja, ka Kremļa saimnieku braucienos pavadot vesela ārstu komanda.

Tomēr eksperti mēdz arī norādīt, ka publiski nav drošu pierādījumu, kas liecinātu par 69 gadus vecā diktatora veselības stāvokli, tāpēc runas par dažādām smagām slimībām pagaidām varētu arī būt tikai vēlmju domāšanā balstītas baumas.

Runājot par ekskrementu izmantošanu spiegošanā, 2016. gadā kāds bijušais padomju aģents atklāja, ka PSRS tirāns Josisfs Staļins mēģinājis izspiegot Ķīnas komunistu vadoni Mao Dzedunu un citas augstas amatpersonas, analizējot viņu izkārnījumus, ziņoja BBC.

Savukārt februāra sākumā aģentūra "Reuters" ziņoja, ka Francijas prezidents Emanuels Makrons, apmeklējot Maskavu un tiekoties ar Putinu pie vairākus metrus gara galda, noraidījis prasību veikt Covid-19 testu, lai nenodotu Krievijas specdienestiem savu DNS.

Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!