Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Melnajā jūrā pie Zmijnijas salas pēc Ukrainas pretkuģu raķetes "Neptun" trāpījuma aizdegusies Krievijas karaflotes fregate, ziņo Odesas medijs "Dumskaja".

Uz kuģa noticis sprādziens un sekojusi aizdegšanās. Pirmās ziņas par ugunsgrēku uz "Burevestņik" tipa kuģa sociālajos tīklos parādījās jau ceturtdien, 5. maijā.

Virs attiecīgā Melnā jūras rajona riņķo ienaidnieka aviācija, bet no okupētās Krimas izbraukuši glābšanas kuģi, raksta "Dumskaja".

Savukārt Ukrainas deputāts Oleksijs Gončarenko savā "Telegram" kanālā informē, ka cietušo kuģi sauc "Admirālis Makarovs": "Ziniet, ir tāds "Admirālis Makarovs". Lūk, arī viņam kļuva ļoti slikti – atkal jūras dievs sodījis. Vēl viens Krievijas karakuģis nav aizgājis "kur vajag", bet ir gana dabūjis. Ceru, ka gala rezultātā arī aizies "kur vajag"."

Ukrainas armijas Ģenerālštāba jaunākajā ziņojumā par pretinieku zaudējumiem minēts, ka okupanti zaudējuši vienu "kuģi/laivu". Kas tas par kuģi, precizēts netiek.

"Admirālis Makarovs" ir aprīkots ar elektroniskās karadarbības iekārtām, spārnotajām raķetēm "Kalibr", pretkuģu raķetēm "Oniks", kompleksiem "Buk" un "Igla-S, helikopteru un bezpilota lidaparātiem "Orlan".

13. aprīlī pēc Ukrainas raķešu "Neptun" trāpījuma Melnajā jūrā nogrima Krievijas Melnās jūras karaflotes flagmanis "Moskva".

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Tomēr līdz šim Krievijas spēki nav spējuši ieņemt ne galvaspilsētu Kijivu, ne kādu citu no lielākajām Ukrainas pilsētām.

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!