Foto: AFP/Scanpix
Krievijas medijs "Russia Today" (RT) jābeidz saukt par mediju un jāklasificē kā lobētājs, uzskata Krievijas Domes deputāts Iļja Ponomarjovs.

"Es jūtu, ka RT nav medijs," deputāts norādījis portālam "BuzzFeed News". "Tā ir liela kļūda, ka rietumi to atzīst par plašsaziņas līdzekli. Es domāju, ka tas ir lobētājs, RT būtu jāregulē kā lobētājs nevis medijs."

Medijs vēsta, ka deputāta ideja nav sasniegusi dzirdīgas ausis ASV, taču vērš uzmanību, ka Lielbritānijā RT uzliktas sankcijas un sākta izmeklēšana, ko veic mediju pārvaldes iestādes. Izmeklēšana uzsākta RT sižetu dēļ, kuros atspoguļots konflikts Ukrainā.

"Viņi mēģināja "salauzt" Lielbritāniju," runājot par RT sižetiem, kuros atspoguļots Skotijas neatkarības referendums, norādīja deputāts. "Tāpēc Deivids Kamerons ir šobrīd tik dusmīgs uz Krieviju, viņš saprata, ka Krievija mēģināja "salauzt" Lielbritāniju."

RT sagatavo Krievijai lojālu skatītāju rietumvalstīs, uzskata Ponomarjovs. "RT ir daudz bīstamāks nekā "Islāma valsts", ja "Islāma valsts var radīt fizisku apdraudējumu tiem, kas nonāk tiešā saskarsmē ar "Islāma valsti", tad RT, apstrīdot rietumsabiedrības vērtības, izdara koncentrētu spiedienu visā rietumsabiedrībā," skaidroja deputāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!