Foto: EPA/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps sapulcē, kurā piedalījās arī vairāki viņa padomnieki, vaicājis par iespējām vērsties pret Irānas galveno kodolobjektu, raksta laikraksts "The New York Times".

Šī sanāksme esot notikusi ceturtdien un tajā bez Trampa piedalījušies arī valsts sekretārs Maiks Pompeo, viceprezidents Maiks Penss, aizsardzības sekretārs Kristofers Millers un Apvienoto štābu priekšnieku priekšsēdētājs Marks Millijs.

Amatpersonas atrunājušas prezidentu no militāra uzbrukuma veikšanas, brīdinot Trampu, ka šāds solis var novest pie plašāka konflikta.

Uzbrukums, visdrīzāk, būtu vērsts Natanzas kodolobjektu, kur, pēc Starptautiskās Atomenerģijas aģentūras sniegtās informācijas, šobrīd urāna krājumi ir 12 reizes lielāki nekā to atļauj 2015. gadā parakstītā Irānās kodolvienošanās, atzīmē medijs.

ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija pret Irānu īstenojusi konfrontējošu politiku. 2018. gada maijā Tramps paziņoja, ka ASV izstājas no Irānas kodollīguma. Līgums paredzēja, ka apmaiņā pret sankciju atcelšanu, Irāna piekrīt ierobežot savu kodolprogrammu un ļauj starptautiskajiem ekspertiem veikt pārbaudes kodolobjektos Irānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!