Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Ķīnas prezidents Sji Dzjinpins ir radījis Mao ēras cienīgu mediju apspiešanas "murgu", atsaucoties uz jaunāko organizācijas "Reporters Without Borders" (RSF) ziņojumu, raksta "The Guardian".

Trešdien publicētajā ziņojumā žurnālistikas aizstāvības grupa detalizēti aprakstīja slikto attieksmi pret žurnālistiem Ķīnā. RSF raksta, ka Āzijas lielvalstī tagad radīta vide, kurā "brīva piekļuve informācijai ir kļuvusi par noziegumu un informācijas sniegšana par vēl lielāku noziegumu".

"Neatkarīgi no tēmas tie, kas atsakās ievērot oficiālo vēstījumu, tiek apsūdzēti nacionālās vienotības graušanā," teikts ziņojumā.

RSF ģenerālsekretārs Kristofs Deluārs sacīja, ka pirms Sji nākšanas pie varas 2013. gadā Ķīnā bija vērojama preses brīvības uzlabošanās tendence, taču prezidents ir "pielicis brutālu punktu šai daļējai atvēršanai un atjaunojis maoisma laikmetam cienīgu mediju kultūru". .

"Šis "lielais lēciens atpakaļ" žurnālistikā Ķīnā ir vēl biedējošāks, ņemot vērā, ka režīmam ir milzīgi finanšu un tehnoloģiskie resursi, lai sasniegtu savus mērķus," sacīja Deluārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!