Foto: AFP/Scanpix
ASV federālā apgabaltiesa Čikāgā piektdien nolēma, ka bijušajam mediju magnātam Konradam Blekam ir jāizcieš vēl viena gada un viena mēneša cietumsods.

Šī pati tiesa Bleku pagājušā gada jūlijā atbrīvoja no cietuma pret divu miljonu ASV dolāru (apmēram miljona latu) drošības naudu, kamēr tiek izskatīta pārsūdzība par viņam 2007.gadā piespriesto sešarpus gadu cietumsodu par miljoniem ASV dolāru piesavināšanos no viņa vadītās mediju impērijas "Hollinger International" un mēģinājumu slēpt savu noziegumu.

Piektdien tiesa samazināja 66 gadus vecā Bleka cietumsodu līdz trim gadiem sešiem mēnešiem, tomēr šajā termiņā ir ieskaitīti divi gadi pieci mēneši, kurus Bleks jau iepriekš bija pavadījis nebrīvē, un līdz ar to viņam jāpavada cietumā vēl viens gads viens mēnesis. Tiesa arī atzina, ka Bleks nelikumīgi piesavinājies tikai 285 000 ASV dolāru (aptuveni 140 000 latu), nevis sešus miljonus dolāru (apmēram trīs miljonus latu), par ko viņu notiesāja iepriekš.

Turīga alusdarītavas vadītāja dēls Bleks nopirka pirmo laikrakstu, kad viņam vēl nebija 30 gadu, un vēlāk vadīja mediju impēriju, kura iegādājās tādus ievērojamus laikrakstus kā "Daily Telegraph", "Jerusalem Post" un "Chicago Sun-Times". Tai arī piederēja daudz vietējo laikrakstu ASV un Kanādā. 2000.gadā Lielbritānijas karaliene Elizabete II iecēla Bleku par Lielbritānijas Lordu palātas locekli. Tāpēc Bleks atteicās no Kanādas pilsonības. Līdz tam viņš bija Lielbritānijas un Kanādas dubultpilsonis.

Bleks bija pazīstams ar izšķērdīgu ballīšu rīkošanu, un viņa draugu lokā bija politiķi, popzvaigznes un citas slavenības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!