ASV apgabaltiesa pirmdien bijušajam mediju magnātam Konrādam Blekam piesprieda sešarpus gadu cietumsodu, atzīstot viņu par vainīgu mediju kompānijas "Hollinger International Inc." apkrāpšanā, kā arī patiesības noskaidrošanas kavēšanā.
Piespriestā soda izciešana 63 gadus vecajam Blekam jāuzsāk tuvāko 12 nedēļu laikā.

Blekam arī piemērota soda nauda 125 000 dolāru (60 000 latu) apmērā.

Tāpat viņam arī jāatmaksā 6,1 miljons dolāru (2,9 miljoni latu), kas saskaņā ar izmeklēšanas aplēsēm tikuši izkrāpti kompānijas "Hollinger International" akcionāriem.

Apsūdzība prasīja Blekam piespriest vismaz 20 gadu cietumsodu.

Savukārt pats Bleks savu vainu noliedz un gatavojas iesniegt apelāciju.

Bleka vadībā "Hollinger International" pārņēma tādus slavenus laikrakstus kā Lielbritānijas "Daily Telegraph", ASV "Chicago Sun-Times", Izraēlas "Jerusalem Post" un daudzus citus.

Bleks kopā ar saviem biznesa partneriem tika apsūdzēts vairāku miljonu dolāru izkrāpšanā no kompānijas "Hollinger International" laikā, kad Bleks ieņēma uzņēmuma vadītāja amatu.

Izmeklēšanā tika atklāts, ka Bleks un viņa partneris sev maksāja apjomīgas piemaksas no īstenotajiem "Hollinger International" aktīvu pārdošanas darījumiem, neinformējot par to kompānijas valdi un nesaņemot valdes apstiprinājumu.

Bleks tika apsūdzēts arī patiesības noskaidrošanas kavēšanā, jo laikā, kad pret viņu tika uzsākta izmeklēšana, viņš tika pieķerts iznesam ar izmeklēšanu saistītus dokumentus no sava biroja Toronto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!