Foto: Scanpix
Medmāsa Londonas slimnīcā, kura Austrālijas radiostacijai deva iespēju privātu informāciju par prinča Viljama sievas Ketrīnas veselības stāvokli, ir izdarījusi pašnāvību, piektdien ziņoja Lielbritānijas telekanāls "Sky News".

Tas vēsta, ka uz adresi Veimutas ielā netālu no slimnīcas ir izsaukta policija un ātrā palīdzība, un mediķi konstatējuši, ka sieviete ir mirusi.

Mirusī ir medmāsa Žasinta Saldaņa, kura divus Austrālijas radio raidījuma vadītājus savienoja ar citu medmāsu nodaļā, kurā atradās Ketrīna, kura savukārt atklāja privātas ziņas par Kembridžas hercogienes veselības stāvokli, apstiprināja Karaļa Edvarda VII slimnīca, kurā Saldaņa strādāja. Tomēr slimnīcas paziņojumā nav teikts, ka medmāsa izdarījusi pašnāvību, lai gan par šādu nāves cēloni ziņo Lielbritānijas mediji.

Austrālijas radiostacijas "2Day" raidījuma vadītāji, kuri izjokoja medmāsu, ir nolēmuši vairs nevadīt raidījumu līdz turpmākam paziņojumam "aiz cieņas pret to, ko var raksturot tikai kā traģēdiju", teikts radiostacijas paziņojumā.

Skumjas par notikušo paudusi arī karaliskā ģimene.

Jau vēstīts, ka slimnīca Londonā, kur ar grūtniecības izraisītu nelabumu tika ievietota Lielbritānijas prinča Viljama sieva Ketrīna, trešdien atzina, ka kādas Austrālijas radiostacijas raidījuma vadītājiem izdevies izjokot slimnīcu un panākt, ka tā atklāj personīgas detaļas par Kembridžas hercogienes veselības stāvokli.

Austrālijas radiostacijas "2Day" raidījuma vadītāji piezvanīja uz slimnīcu, uzdodoties par Viljama vecmāmiņu Lielbritānijas karalieni Elizabeti II un viņa tēvu troņmantnieku princi Čārlzu, un, lai gan viņi ne īpaši veiksmīgi atdarināja augstdzimušos karaļnama pārstāvjus, viņus savienoja ar nodaļu, kurā atrodas Ketrīna, un tās medmāsa uztrauktā balsī atklāja, ka prinča Viljama sieva "pašlaik guļ un nakti viņa pavadīja mierīgi".

Joku zvans no Austrālijas Londonas Karaļa Edvarda VII slimnīcā tika saņemts otrdienas rītā. Māsiņa zvanītājiem stāstīja, ka "miegs viņai [Ketrīnai] nāk par labu. Viņai tiek doti šķīdumi, lai atjaunotu ūdens līmeni organismā, jo tas bija diezgan atūdeņots, kad viņa ieradās slimnīcā. Tomēr viņas stāvoklis pašlaik ir stabils".

Medmāsa raidījuma vadītājiem, kas uzdevās par britu karalieni un viņas dēlu, paziņoja, ka viņi var vēlāk ierasties apmeklēt Ketrīnu, kad viņa būs "atsvaidzinājusies", kā arī piebilda, ka Kembridžas hercogienes miegs ir saraustīts. "Domāju, ka ir grūti gulēt svešā gultā," teica medmāsa.

Slimnīca trešdien atzina, ka ir saņēmuši viltus zvanu, un pauda dziļu nožēlu par notikušo. Slimnīcas vadītājs Džons Lofthauss uzsvēra, ka "nopietni uztveram pacientu konfidencialitāti un tagad pārskatām savas telefonsarunu procedūras".

Ketrīna slimnīcā tika nogādāta pirmdien, un paparaci pūļi dežurēja pie slimnīcas, lai nofotografētu princi Viljamu, kad viņš ierodas apmeklēt sievu vai dodas prom no slimnīcas. Ceturtdien Ketrīna no slimnīcas tika izrakstīta.

Jau vēstīts, ka Sentdžeimsa pils pirmdien oficiāli apstiprināja, ka Ketrīna gaida mazuli, piebilstot, ka Ketrīnas grūtniecība ir "ļoti agrīnā stadijā".

Princis Viljams, kurš ir nākamais rindā uz Lielbritānijas troni pēc sava tēva prinča Čārlza, un Ketrīna Midltone, kas pašlaik abi ir 30 gadu veci, apprecējās pagājušā gada aprīlī. Pēdējā laikā aizvien biežāk izskanēja pieņēmumi, ka Ketrīna gaida bērnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!