Foto: Kadrs no video

Ukraina pirmdien publiskojusi video, kurā apcietinātais prokrieviskais politiķis Viktors Medvedčuks lūdz Ukrainas un Krievijas prezidentus vienoties par viņa apmaiņu pret Mariupoles civiliedzīvotājiem un gūstā saņemtajiem karavīriem.

"Vēlos lūgt Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski mani apmainīt pret Ukrainas aizstāvjiem un Mariupoles iedzīvotājiem," melnās drēbēs tērptais Medvedčuks saka kamerā Ukrainas drošības dienestu publiskotā video.

Viņš piebilst, ka Mariupoli "nav iespējams droši atstāt par humānajiem koridoriem".

Kremlis iepriekš ir noraidījis iespēju Medvedčuku, kura jaunākās meitas krusttēvs ir Putins, apmainīt pret ukraiņu gūstekņiem.

Savukārt Krievijas valsts televīzijas kanāli pirmdien pārraidīja video, kurā, kā tie apgalvoja, redzami divi britu karavīri, kuri cīnījušies Ukrainas pusē un tagad lūdz Lielbritānijas premjerministru Borisu Džonsonu iesaistīties sarunās ar Krieviju par viņu atbrīvošanu.

Video vīrieši lūdz viņus apmainīt pret Medvedčuku, kurš Ukrainā ir apsūdzēts par valsts nodevību un dabas resursu zādzības mēģinājumu. Viņiem tiek parādīts Medvedčuka sievas aicinājums apmainīt viņas vīru pret abiem britu pilsoņiem, kuri dienēja Ukrainas jūras kājnieku spēkos, lai gan Krievijas puse uzstāj, ka viņi ir "ārvalstu algotņi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!