Foto: AP/Scanpix

Krievijas premjerministra Dmitrija Medvedeva nesenie izteikumi par pensijām, kas izraisījuši plašu ažiotāžu sociālajos tīklos, esot "izrauti no konteksta", vizītes gaitā Grieķijā žurnālistiem pieļāva Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Viņš gan atzina, ka pats nav redzējis, kā Medvedevs atbild uz okupētās Krimas pensionāru sūdzībām.

Pirms pāris dienām Medvedevam, tiekoties ar Krimas iedzīvotājiem, nācās atbildēt uz pensionāru sūdzībām par nepietiekamo pensiju indeksāciju Krievijas okupētajā un anektētajā Ukrainas pussalā.

"Tās [indeksācijas] nekur nav. Mēs vispār neesam pieņēmuši [lēmumu par pensiju indeksācijas palielināšanu]. Vienkārši naudas šobrīd nav. Atradīsim naudu – veiksim indeksāciju. Jūs šeit turieties! Visu jums labu, labu jums garastāvokli un veselību," sacīja premjers.

Medvedeva atbilde uzreiz izraisīja sarkastisku reakciju Krievijas sociālajos tīklos, bet frāze "naudas nav, bet jūs turieties" kļuva par spārnotu izteicienu.

Putins, komentējot Mevedeva izteikumus, solīja, ka valdība veltīs lielu uzmanību sociālo saistību izpildei.

Atbilstoši viņa teiktajam, valdībai šobrīd ir grūti meklēt līdzekļus, lai atbalstītu cilvēkus ar nelieliem ienākumiem, tomēr tā pēta dažādus variantus šo iedzīvotāju grupu atbalstam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!