Krievijai sadarbībā ar citām valstīm būtu jāapsver iespēja izveidot starptautisku tiesu, lai sauktu pie atbildības personas, kas vainojamas pirātismā, pirmdien izteicies šīs valsts prezidents Dmitrijs Medvedevs.
Viņš uzdevis Krievijas ģenerālprokuroram Jurijam Čaikam izpētīt pirātisma problēmu no Krievijas kriminālkodeksa viedokļa un kopā ar citu ieinteresēto Krievijas resoru pārstāvjiem, kā arī ārvalstu kolēģiem izvērtēt mehānismu, kā tiesiskā ceļā risināt pirātisma problēmu, pieļaujot pat starptautiska tribunāla izveidi.

Krievija līdz ar vairākām citām valstīm sūtījusi savus karakuģus uz Somālijas piekrastes ūdeņiem, kur beidzamajā laikā vēršas plašumā pirātu uzbrukumi garāmbraucošajiem kuģiem. Pirātu gūstu nācies pieredzēt daudziem krievu jūrniekiem.

Pagājušajā nedēļā Krievijas mediji ziņoja, ka šīs valsts karakuģis pie Somālijas krastiem sagūstījis pirātu kuģi ar 29 cilvēkiem. Krievijas drošības dienesti uzskata, ka aizturētais kuģis ar pirātiem iepriekšējā dienā veicis neveiksmīgu uzbrukumu tankkuģim "TF Commander" ar krievu apkalpi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!