Krievija nežēlos līdzekļus jauna veida ieroču izgatavošanai, sestdien paziņojis Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs, vēsta "Interfax".

Sestdien, viesojoties uz kreisera "Admirālis Kuzņecovs", Medvedevs akcentēja, ka Krievijas bruņoto spēku modernizācija esot galvenais uzdevums attiecībā pret Krievijas armiju.

"Uzdevums numur viens - tā ir principiāli jaunu bruņoto spēku izveidošana un jaunu ieroču ieviešana (..) Šim uzdevumam mēs nežēlosim līdzekļus. Tas ir izšķiroši svarīgi mūsu bruņoto spēku kaujas spēju uzturēšanai," akcentējis Medvedevs.

Šādu atziņu Krievijas līderis izteicis dienā, kad Krievija veiksmīgi izmēģinājusi tāla lidojuma ballistisko raķeti "Siņeva". "Veiksmīgajā izmēģinājumā sasniegtais attālums bijis 11 547 kilometri. Tas ir visu laiku labākais rezultāts, kāds jebkad sasniegts, izmantojot ballistisko raķeti," paziņojis Medvedevs.

Šī nav pirmā reize, kad Medvedevs, kā arī viņa priekštecis un pašreizējais premjers Vladimirs Putins norādījuši uz nepieciešamību modernizēt Krievijas armiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!