Krievijā centieniem apkarot korupciju nebūs panākumu, ja pilsoņi nepārtrauks dot kukuļus, trešdien sacīja prezidents Dmitrijs Medvedevs, paužot bažas par to, ka korupcija valstī cauraudusi ikdienas dzīvi.

"Kā mēs zinām, korupcijai vienmēr ir divas puses. Nepietiek ar to, ka tiek vainoti kukuļņēmēji, kukuļdevēji nav mazāk vainīgi. Un diemžēl ļoti liels skaits cilvēku mūsu valstī pieder šai kategorijai," sanāksmē Kremlī norādīja Medvedevs. "Ne vien tie, kas dod lielus kukuļus dažāda ranga amatpersonām, bet arī tie, kas ikdienas dzīvē pastrādā noziegumus, par to nedomājot."

"Ko neviena likumam paklausīga persona Eiropā nedarītu - piemēram, dot kukuli policistam, kas stāv ceļa malā ar zizli -, mēs to darām bez mazākās šaubu ēnas, jo nav cita veida, kā tikt no viņa vaļā," skaidroja Medvedevs. "Tā ir mentāla problēma, ikdienas paradumu problēma, visu valsts pilsoņu likumu ievērošanas problēma."

Prezidents pauda cildinājuma vārdus likumsargiem, kas aktivizējuši centienus cīņā ar korupciju, tomēr norādīja, ka darāmā vēl daudz.

Vairumā gadījumu, kad tiesa apsūdzētos notiesā par korupciju, runa ir par kukuļiem 500 līdz 3000 rubļu (deviņu līdz 54 latu) apjomā, norādīja Krievijas parlamenta augšpalātas spīkers Sergejs Mironovs.

"Praksē tendence ar mazo zivju noķeršanu turpinās, kamēr korupcijas haizivis paliek nesodītas," sacīja Mironovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!