Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs piektdien preses konferencē paziņoja, ka NATO mācības Gruzijā neveicina sadarbības atjaunošanu starp aliansi un Krieviju un draud ar "dažāda veida sarežģījumiem", vēsta Krievijas mediji.

"Kad kāds militārais bloks rīko mācības līnijās, kur vēl pavisam nesen bija ļoti augsts spriedzes līmenis un kur tagad nekas nav vienkārši, tas draud ar dažāda veida sarežģījumiem," sacīja Medvedevs.

Viņš alianses lēmumu organizēt mācības Gruzijā nosaucis par "tuvredzīgu", kas "liek vilties un neveicina pilnvērtīgu kontaktu atjaunošanu starp Krieviju un NATO".

"Mēs sekosim līdzi notiekošajam un nepieciešamības gadījumā pieņemsim lēmumus," piebilda Krievijas prezidents.

Arī pašpasludinātās Abhāzijas prezidents Sergejs Bagapšs pauda viedokli, ka alianses kopīgās mācībās ar Gruziju var negatīvi ietekmēt situāciju Kaukāza reģionā.

Tikmēr ASV vēstnieks Krievijā Džons Bajerlijs mācībās nosaucis par "regulāru notikumu", kas tiek organizēts jau vairākus gadus un nav nekas negaidīts.

Savukārt Gruzijas reintegrācijas ministrs Temurs Jakobašvili paziņoja, ka Tbilisi neatteiksies no mācībās Maskavas protestu dēļ.

Kā ziņots, Krievijas sūtnis NATO Dmitrijs Rogozins ceturtdien aicināja NATO ģenerālsekretāru Jāpu de Hopu Shēferu atcelt maijā ieplānotās militārās mācības Gruzijā. Pēc Krievijas pārstāvju viedokļa, citu valstu mācības pie Krievijas robežām ir pretrunā ar alianses nodomiem atjaunot saites ar Maskavu.

Rogozins neizslēdz, ka mācību laikā var notiks provokācijas, atbildību par kurām būs jāuzņemas aliansei.

Militārajās mācībās Gruzijā no 6. maija līdz 1. jūnijam piedalīsies 1300 karavīri no 19 valstīm. To scenārijs balstās uz krīzes reaģēšanas operācijas imitāciju NATO vadībā ar ANO mandātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!