Foto: Kremlin
Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs ceturtdien publicētajā intervijā paziņoja, ka viņam nav nekādas vēlēšanās atgriezties Padomju Savienībā, tādējādi uzsverot savu modernizētāja un reformētāja tēlu.

"Es piedzimu un uzaugu Padomju Savienībā un ieguvu izglītību tajā laikā," Medvedevs teica intervijā Francijas nedēļas izdevumam "Paris Match", kuras teksts publicēts Kremļa interneta vietnē. "Taču toreizējā sabiedrība, tās ideoloģija un principi man nebūt nav tuvi," viņš piebilda.

"Emocionāli man ir daudz dārgu un patīkamu atmiņu par to laiku, taču, ja paraugāmies uz toreizējās sabiedrības pamatu, nemaz nerunājot par ekonomiku, es nekādi nevēlētos atkal dzīvot tādos apstākļos."

44 gadus vecais Medvedevs kļuva par prezidentu pirms diviem gadiem, taču valda uzskats, ka viņam ir mazāk varas nekā premjerministram Vladimiram Putinam, kuru apsūdz padomju sistēmas aspektu atdzīvināšanā paša prezidentūras laikā no 2000. līdz 2008.gadam.

57 gadus vecais Putins savulaik raksturoja Padomju Savienības sabrukumu kā "XX gadsimta lielāko ģeopolitisko katastrofu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!