Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs ASV televīzijas kanālam CNBC norādījis, ka ASV prezidentam Barakam Obamam ir "sava veida garīga aberācija". Ar šādu secinājumus viņš nācis klajā pēc tam, kad Obama paziņoja, ka Krievija ASV ir lielāks drauds nekā teroristiskais grupējums "Islāma valsts", vēsta portāls "The Moscow Times".

"Skumji dzirdēt, ka prezidents Obama ANO [Ģenerālajā asamblejā] norādīja, ka lielākie draudi un izaicinājumi cilvēcei ir šādā secībā: Ebolas vīruss, Krievijas Federācija un tikai tad "Islāma valsts"," norādīja Medvedevs intervijā, kas publicēta trešdien, 15. oktobrī.

"Es nevēlos godināt to ar atbildi. Tas ir skumji, tā ir sava veida garīga aberācija," piebilda Krievijas premjerministrs.

Jau ziņots, ka Obama savas uzstāšanās laikā ANO Ģenerālajā asamblejā nosaucis galvenos pasaules draudus, kas rada briesmas – Ebolas vīruss, Krievijas darbības Eiropā un teroristi Sīrijā un Irākā.

"Šodien pasaulē izplatās satraukums – sajūta, ka tie spēki, kas saveduši mūs kopā, rada jaunus draudus un grūtības katrai nācijai, lai norobežotu sevi no globāliem spēkiem," norādīja Obama.

"Kamēr mēs atrodamies šeit, Ebolas vīrusa uzliesmojums grauj veselības sistēmu Āfrikas rietumos un ātri izplatās tālāk. Krievijas agresija Eiropā atgādina par dienām, kad lielas nācijas draudēja mazām, vēloties realizēt savas teritoriālās ambīcijas. Teroristu cietsirdība Sīrijā un Irākā mums liek skatīties tumsas sirdī," sacīja ASV prezidents.

"Islāma valsts" ir teroristiski reliģiozs grupējums, kam ir saistība ar "Al Qaeda". Lielāko spēku tas guva darbības laikā Sīrijā, kur grupējums cīnījās pret valdības spēkiem un ieguva "nežēlīgas organizācijas slavu". Pirms dažiem mēnešiem grupējums strauji aktivizēja savu darbību Irākā.

Izmantojot Irākas sunītu neapmierinātību ar Bagdādes politiku, "Islāma valsts" izvērsa masveida uzbrukumus Irākas ziemeļu un ziemeļrietumu provincēs, ieņemot plašas teritorijas, kur pasludināja par tā saucamā islāma kalifāta izveidošanu tās kontrolētajās teritorijās – no Alepo Sīrijas ziemeļos līdz Irākas austrumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!