Krievijas pirmais vicepremjers Dmitrijs Medvedevs ceturtdien Centrālajā vēlēšanu komisijā Maskavā oficiāli pieteica savu kandidatūru prezidenta vēlēšanām. Augstā amata pretendents, kuru Kremļa saimnieka godā vēlas redzēt gan pašreizējais prezidents Vladimirs Putins, gan valdošā partija "Vienotā Krievija", atzina, ka domas par gaidāmajām vēlēšanām viņā raisa satraukumu, atbildības sajūtu, tomēr bailes viņš nejūt.
"Es bailes, protams, neizjūtu. Satraukumu, bez šaubām, izjūtu, jo man būs jāattaisno uzticība, ko ar mani saista milzīgs skaits cilvēku, kas uzskata, ka es varu veikt šo mūsu valsts apstākļos ļoti sarežģīto darbu," sacīja Kremļa izvēlētais prezidenta amata kandidāts.

Medvedevs, kurš patlaban ieņem uzņēmuma "Gazprom" valdes priekšsēdētāja vietu un pārrauga Putina vērienīgos valsts mēroga projektus, kas radīti, lai pieaugošos budžeta ieņēmumus ieguldītu medicīniskajā aprūpē, dzīvokļu celtniecībā, izglītībā un zemkopībā, apliecināja lojalitāti savam patronam.

"Vladimirs Vladimirovičs mūsu valstij ir izdarījis ļoti daudz, un līdz ar viņa nākšanu pie varas Krievijas autoritāte starptautiskajā arēnā ir būtiski nostiprinājusies," sacīja Medvedevs. "Cilvēki sākuši izjust lepnumu par faktu, ka viņiem kabatā ir Krievijas pase."

Augstā amata kandidāts arī apstiprināja agrāk izskanējušās baumas, ka Putina administrācijas vadītājs Sergejs Sobjaņins savu pašreizējo amatu atstās, lai varētu vadīt Medvedeva priekšvēlēšanu kampaņu.

Fakts, ka par prezidenta krēsla mantinieku Putins izvēlējies sava galma liberālā spārna pārstāvi, radījis sarūgtinājumu Kremļa drošības struktūru elitē, norāda Krievijas politikas aizkulišu pazinēji. Elitei nepatīkama likusies arī Sobjaņina iecelšana par Medvedeva priekšvēlēšanu štāba vadītāju. Viņi priekšvēlēšanu aktivitāšu koordinatora amatā vēlējušies redzēt kustības "Naši" organizētāju Vladimiru Surkovu.

72% Krievijas iedzīvotāju sagaida, ka par nākamo prezidentu kļūs Medvedevs, bet vienīgi 4% domā, ka Kremļa atbalstītais kandidāts tiks sakauts, liecina jaunākās Krievijas Sabiedriskās domas studiju centra aptaujas dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!