Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs plāno tuvākajos gados nomainīt virkni reģionu gubernatoru, lai palielinātu savu ietekmi ierēdniecībā, ceturtdien vēsta laikraksts "Vedomosti".

Kā raksta avīze, Medvedevs cenšas ietekmīgajos amatos iesēdināt vairāk sev lojālo cilvēku.

"Vedomosti" atsaucas uz vārdā neminētām Kremļa amatpersonām, ka Medvedevs nav apmierināts ar daudzu gubernatoru darba kvalitāti un vēlas, lai reģionu vadītāju amatus ieņemtu jaunāka amatpersonu paaudze, vēlams, ar pieredzi biznesā.

"Tiek plānota masveidīga reģionu vadītāju rotācija - viņi plāno līdz šī gada beigām nomainīt 16 un nākamgad desmit," raksta avīze.

Kā norāda "Vedomosti", Kremlis vēlas nomainīt dažus gados vecākos vadītājus, tādus kā Maskavas mēru Juriju Lužkovu un Tatarstānas gubernatoru Mintimeru Šaimijevu, kuriem abiem ir vairāk kā 70 gadi.

Medvedevs trešdien paziņoja, ka ir grūti atrast kvalificētas amatpersonas, un ieteica ierēdņu rotāciju, lai mazinātu korupciju un uzlabotu standartus.

2004. gadā Krievijas parlaments grozīja likumu, atceļot tiešās gubernatoru vēlēšanas. Tās tika aizstātas ar sistēmu, ka prezidents izvirza gubernatora amata kandidatūras, kurus pēc tam apstiprina reģionālie parlamenti. Prezidents var atlaist parlamentu, ja tas noraida viņa kandidatūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!