Foto: AFP/Scanpix

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs trešdien paziņoja, ka pankgrupas "Pussy Riot" dalībnieču turēšana ieslodzījumā ir neproduktīva.

Tiekoties ar valdošās partijas "Vienota Krievija" aktīvistiem Pievolgas pilsētā Penzā, Medvedevs sacīja, ka "ieslodzījums cietumā – tā ir ļoti stingra, es pat teiktu – briesmīga atbildība".

"Tas, kas ir noticis, tas, ka zināmā meiteņu grupa jau diezgan ilgi atrodas cietumā, pats par sevi neatkarīgi no sprieduma jau ir nopietns sods par visu, ko viņas ir pastrādājušas. Pati par sevi atrašanās cietumā – tas ir sods, un ļoti, ļoti nopietns," teica Medvedevs, kurš ir partijas "Vienotā Krievija" līderis.

Viņš uzsvēra, ka "nevēlētos aizstāt tiesnesi", taču, pēc viņa domām, "ar to sodu, ko viņas jau ir izcietušas, ar to atrašanos cietumā visai ilgu laiku ir pilnīgi pietiekami, lai viņas pārdomātu to, kas ir noticis viņu muļķības vai kādu citu iemeslu dēļ".

"Turēšana cietuma apstākļos attiecībā uz šo gadījumu man šķiet neproduktīva," atzina Medvedevs un piebilda, ka spriedums ir pārsūdzēts un nav stājies spēkā.

Krievijas premjers arī norādīja: "Man kļūst nelabi gan no tā, ko viņas ir izdarījušas, gan no viņu ārējā izskata, gan no visas tās histērijas, kura pavada visu, kas ir noticis."

Jau ziņots, ka piecas "Pussy Riot" dalībnieces spilgtu krāsu sejas maskās 21.februārī Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē uzkāpa priesteriem paredzētā vietā un izpildīja "panku lūgšanu" pret toreizējo Krievijas premjerministru un tagadējo prezidentu Vladimiru Putinu.

Par piedalīšanos šajā akcijā martā tika aizturētas trīs grupas dalībnieces – Nadežda Tolokoņņikova, Jekaterina Samuceviča un Marija Aļohina. 17.augustā Maskavas Hamovņiku rajona tiesa viņas atzina par vainīgām huligānismā, rupjā sabiedriskās kārtības pārkāpšanā un naida izrādīšanā pēc reliģiskām pazīmēm, par ko viņām piesprieda divu gadu cietumsodu, lai gan prokuratūra prasīja triju gadu cietumsodu.

Spriedumu kā nesamērīgu nosodījušas Rietumvalstis un daudzas pasaules slavenības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!