Krievijas prezidenta atbalstītais nākamais prezidenta amata kandidāts Dmitrijs Medvedevs paziņojis, ka Putinam pēc prezidentūras termiņa beigām nākamajā gadā ir jākļūst par premjerministru, raksta BBC. Pirmdien Putins nosauca Medvedevu par vēlamāko pēcteci pēc savas atkāpšanās nākamā gada martā.
"Es vēršos [pie prezidenta Putina] ar lūgumu piekrist vadīt Krievijas valdību pēc Krievijas jaunā prezidenta ievēlēšanas," otrdien pārraidē valsts televīzijā teica Medvedevs. "Viena lieta ir ievēlēt prezidentu, bet ne mazāk svarīgi ir saglabāt komandas darba efektivitāti," norādīja iespējamais nākamais prezidents.

Saskaņā ar konstitūciju Putins nevar kandidēt uz trešo prezidentūras termiņu, taču viņš vēlas saglabāt politisko ietekmi valstī, kas premjerministra amatā būtu ļoti veiksmīgi realizējams.

Medvedevs uzskata, ka ekonomiskās attīstības ieguvumi ir jāpadara pieejami visām sabiedrības daļām, tāpēc viņš ievēlēšanas gadījumā sola pārvērst valsts gūtos panākumus reālās programmās un vislielāko uzmanību pievērst sociālajiem jautājumiem. Premjerministra pirmā vietnieka amatā viņš rūpējās par nacionālajām programmām veselības, mājokļu un izglītības jautājumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!