Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs parakstījis rīkojumu par Mihaila Zurabova iecelšanu par Krievijas vēstnieku Ukrainā, paziņoja Kremļa preses dienests.

Kā ziņots, šo otrdien Medvedevs paziņojis par lēmumu atlikt jauna vēstnieka nosūtīšanu uz Kijevu. "Vēlētos Jūs informēt, ka Ukrainas vadības pretkrieviska kursa apstākļos es pieņēmu lēmumu atlikt mūsu jaunā vēstnieka nosūtīšanu uz Ukrainu. Konkrēti termiņi tiks noteikti vēlāk, ņemot vērā Krievijas un Ukrainas attiecību reālo attīstību," tika norādīts Medvedeva vēstījumā Ukrainas prezidentam Viktoram Juščenko.

Zurabovs no 1998. līdz 1999. gadam bija Krievijas prezidenta padomnieks, bet no 1999. līdz 2004. gadam Pensiju fonda valdes priekšsēdētājs. 2004. gada martā Zurabovu iecēla par veselības aizsardzības un sociālās attīstības ministru, kura pienākumus viņš pildīja līdz atstādināšanai 2007. gada septembrī. Pērn maijā Zurabovs atkal kļuvis par Krievijas prezidenta padomnieku.

Viktors Černomirdins, kurš Krievijas vēstnieka pienākumus Ukrainā pildīja kopš 2001. gada, šogad jūnijā atstādināts un iecelts par prezidenta padomnieku.

Jau vēstīts, ka līdz ar vēstnieka nosūtīšanas atlikšanu Medvedevs vēstulē Juščenko arī apsūdzēja ukraiņu līderu nedraudzīgā attieksmē pret Maskavu. Ukrainas prezidents ceturtdien publicējis atbildes vēstījumu, kurā noraidīja visus Krievijas līdera izteiktos pārmetumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!