Foto: RIA Novosti/Scanpix
Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs ceturtdien pauda uzskatu, ka nebūtu peļami atgriezties pie Padomju Savienības modeļiem, tostarp pie "vēsturiskas kopības - vienotas padomju tautas" nostādnes.

"Mēs ļoti bieži kritizējam, piemēram, kaut ko tādu, kas bija pieņemts agrāk - to dara visi, gan jaunatne, gan pusmūža un gados veci cilvēki, tomēr ir neapstrīdamas vērtības, kurām, kā man šķiet, vajadzētu būt ar ārpuslaika raksturu," Medvedevs paziņoja, kopā ar premjerministru Vladimiru Putinu Maskavā tiekoties ar pensionāriem. 

"Lūk, mūsu valstī tika veidota tā saucamā vienotā kopība - padomju tauta," sacīja Medvedevs.

Viņš teica, ka daži par šo modeli zobojušies, bet citi par to runājuši ar iedvesmu. "Tomēr šis modelis darbojās. Mēs visi draudzējāmies, kontaktējāmies - un tā ir pilnīgi pareiza nostādne, pašlaik tai nav nekādas ideoloģiskas nokrāsas," klāstīja Medvedevs.

Krievijas prezidents uzsvēra, ka šī nostādne bijis paņēmiens, lai izdzīvotu  tauta, kas mita lielas valsts plašumos.

"Diemžēl zināmu iemeslu dēļ šis modelis cieta krahu, un tas ir bēdīgākais, ko var iedomāties, jo pasaulē ir piemēri pavisam spīdoši īstenotai idejai par vienotas tautas izveidošanu, saglabājot nacionāli kulturālo identitāti. Man šķiet, mums nav jākautrējas atgriezties pie tām idejām, kurām būs vienojošs raksturs," uzsvēra Krievijas valsts vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!