Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins izteicies, ka mēģinājumi šķelt valsti tiks satriekti. Prezidenta paziņojums izskan laikā, kad Honkongā jau vairākus mēnešus notiek protesti, ziņo portāls "The Guardian".

"Jebkurš mēģinājums šķelt Ķīnu kādā no valsts daļām beigsies ar satriektiem ķermeņiem un sadragātiem kauliem," svētdien brīdināja Sji. "Un visus ārējos spēkus, kuri atbalsta Ķīnas sašķelšanu, Ķīnas tauta uzskatīs par muļķīgiem," viņš piebilda.

Sji nepieminēja konkrētu reģionu, bet viņa komentārus var uzskatīt par brīdinājumu Honkongai, kur jau vairākus mēnešus notiek plaši protesti, atzīmē britu raidsabiedrība BBC. Kopš protestu sākšanās, Pekina apsūdzējusi "ārējus spēkus" demonstrāciju atbalstīšanā, kā arī apsūdzējusi ASV un Lielbritāniju par iejaukšanos Ķīnas iekšlietās.

Iepriekš Sji nav tieši komentējis aizvadīto mēnešu notikumus Honkongā. Līdz šim Pekina norādījusi, ka Honkongas policija spēs nodrošināt stabilitāti reģionā, tomēr demonstranti pauduši bažas, ka Honkongā varētu ievest Ķīnas bruņotos spēkus, lai apturētu protestus. Šāds solis gan pagaidām uzskatāms par maz ticamu, vēsta BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!