Foto: EPA/Scanpix/LETA

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja izaicinājusi opozīcijā esošo leiboristu līderi Džeremiju Korbinu uz debatēm televīzijā par "Brexit" vienošanos, kas svētdien tika apstiprināta Eiropas Savienības (ES) samitā Briselē.

Meja aicināja likumdevējus no visām pusēm atbalstīt viņas smagi izcīnīto "Brexit" vienošanos, piebilstot, ka viņa plāno arī apbraukāt valsti, lai vairotu atbalstu šim līgumam.

"Es paskaidrošu, kādēļ es domāju, ka šis līgums ir pareizais līgums Lielbritānijai, un jā, es esmu gatava to pārspriest ar Džeremiju Korbinu," intervijā laikrakstam "The Sun" sacīja Meja.

Divu mazāko opozīcijas partiju - Skotu Nacionālās partijas (SNP) un liberāldemokrātu - līderi jau pieprasījuši vārdu visās televīzijas debatēs, kādas tiktu organizētas.

Nedz Meja, nedz Korbins nav atbalstījuši ideju par vēl viena "Brexit" referenduma sarīkošanu.

Meja pirmdien sacīja deputātiem, ka parlamentam jāizvēlas starp "Brexit" vienošanās apstiprināšanu un atgriešanos sākuma punktā.

Pērn Meja tika kritizēta par atteikšanos piedalīties televīzijas debatēs pirms viņas izsludinātajām parlamenta pirmstermiņa vēlēšanām, kurās 42% vēlētāju nobalsoja par konservatīvajiem.

Kā ziņots, 27 ES dalībvalstu līderi svētdien samitā Briselē apstiprināja vienošanos par noteikumiem, ar kādiem Lielbritānija nākamā gada 29. martā izstāsies no bloka, kā arī politisko deklarāciju par turpmākajām ES un Apvienotās Karalistes attiecībām.

Vienošanās vēl jāapstiprina gan Lielbritānijas, gan pārējo bloka dalībvalstu parlamentiem.

Plānots, ka Lielbritānijas parlaments par "Brexit" vienošanos balsos 11. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!