Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja trešdien paziņojusi, ka kabineta locekļi pēc vētrainām debatēm tomēr piekrituši viņas saskaņotajam vienošanās projektam par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).

"Kabinets kolektīvi lēmis, ka valdībai jāatbalsta izstāšanās līguma projekts," pēc piecas stundas ilgušās sēdes žurnālistiem pie Dainigstrītas desmitā nama pavēstīja Meja.

"Esmu stingri pārliecināta, ka izstāšanās vienošanās ir labākais, ko bija iespējams panākt," piebilda premjere, kamēr protestētāji, kas bija sapulcējušies gabaliņu tālāk, skandēja pret "Brexit" vērstus saukļus.

Pagaidām nav zināms, vai, protestējot pret panākto vienošanos, kāds no kabineta locekļiem ir atkāpies.

Tomēr Meju vēl gaida smagais uzdevums panākt arī parlamenta piekrišanu "Brexit" vienošanās projektam.

Eiroskeptiski noskaņotie deputāti premjeres vadīto konservatīvo rindās jau paziņojuši, ka Meja esot padevusies Briselei un ka viņi balsos pret panākto vienošanos.

Savukārt Ziemeļīrijas Demokrātiskā unionistu partija (DUP), no kuras ir atkarīgs Mejas parlamentārais vairākums, paziņojuši, ka balsos pret jebkuru vienošanos, kurā provincei būs paredzēti citādi noteikumi nekā pārējai Apvienotajai Karalistei.

Arī opozīcijā esošo leiboristu līderis Džeremijs Korbins Mejas panākto vienošanos nosaucis par "paviršu".

Vēl pirms Mejas paziņojuma sabiedriskās raidorganizācijas BBC politiskas redaktors norādīja, ka sašutums eiroskeptiski noskaņoto toriju vidū esot tik liels, ka viņi, visticamāk, ceturtdien pieprasīs partijā balsojumu par neuzticības izteikšanu konservatīvo līderei.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!