Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja apsūdzējusi Eiropas politiķus centienos ar draudiem ietekmēt jūnijā gaidāmo Lielbritānijas parlamenta ārkārtas vēlēšanu iznākumu, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Meja pēc tikšanās ar Lielbritānijas karalieni Elizabeti II paziņojusi, ka daži Eiropas Savienības (ES) birokrāti vēlas, lai 'Brexit' sarunas par Lielbritānijas izstāšanos no ES izgāžas. Tāpat viņa paudusi pārliecību, ka mediji Eiropā aplami vēstījuši par Lielbritānijas nostāju sarunās.

"Lielbritānijas pozīcija sarunās ar Eiropu kontinentālajā presē tikusi aplami reprezentēta," Mejas teikto citē BBC.

"Eiropas Komisijas nostāja sarunās ir kļuvusi striktāka. Eiropas politiķi un amatpersonas Lielbritānijai izteikuši draudus," teikusi premjere, piebilstot, ka viss tīši notiek laikā īsi pirms vēlēšanām.

Jau ziņots, ka Lielbritānijā 8. jūnijā notiks parlamenta ārkārtas vēlēšanas. Sākotnēji vēlēšanas bija paredzētas 2020. gadā. Uzvara vēlēšanās Mejai nodrošinātu spēcīgu mandātu līdz 2022. gadam – pietiekami ilgi, lai pabeigtu "Brexit" sarunas un iespējamos pārejas posmus jaunajos tirdzniecības līgumos ar ES, raksta "Reuters".

Meja norādījusi, ka pirmstermiņa vēlēšanas ļautu nostiprināt valdības pozīcijas gadāmajās sarunās par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).

29. martā Meja oficiāli – iesniedzot vēstuli par Lisabonas 50. panta iedarbināšanu – informēja ES par Lielbritānijas plāniem izstāties no savienības.

2015. gadā Mejas pārstāvētā Konservatīvā partija vēlēšanās guva pārliecinošu uzvaru, iegūstot 330 parlamenta mandātus. Otrajā vietā palika leiboristi ar 229 vietām, bet Skotu Nacionālistu partija ieguva 54 vietas. Pārējās partijas neieguva vairāk par deviņām deputātu vietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!