Foto: AFP/Scanpix

Eiropas Savienības (ES) galvenais pārstāvis "Brexit" sarunās Mišels Barnjē paziņojis, ka, ja Lielbritānija vēlas pamest ES ar vienošanos, Terēzas Mejas panāktā vienošanās ir vienīgā opcija, raksta portāls "Politico".

"Ja [Lielbritānija] izvēlas izstāties bez vienošanas – labi. Ja izvēle ir palikt ES – arī labi. Bet, ja izvēle joprojām ir pamest ES organizētā manierē, šī vienošanās ir vienīgā opcija," izteicās Barnjē.

Vairāki Lielbritānijas Konservatīvās partijas pārstāvji kritizējuši izstāšanās līguma punktu par Īrijas robežu, dodot priekšroku alternatīviem risinājumiem, piemēram, tehnoloģiju izmantošanu. Barnjē norādīja, ka pašlaik neviens no alternatīviem risinājumiem par to, kā novērst fiziskas robežas atjaunošanu starp Īriju un Ziemeļīriju nav operacionāls, raksta medijs.

Tāpat Francijas politiķis izteicās, ka "Brexit" process ir mācībā visai ES. "Lielbritānijai, visdrīzāk ir par vēlu. Bet citām valstīm, kurās ir tādas pašas problēmas, tostarp manai valstij, nav par vēlu. Atskatoties uz "Brexit" iemesliem, mēs redzam tipiskus britu pamatojumus: cerība par spēcīgas un globālas Lielbritānijas atgriešanos, nostaļģija pēc pagātnes – nostaļģijai politikā nav jēgas. Arī manā valstī daži politiķi joprojām vēlas dzīvot pagātnē," teica Barnjē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!