Foto: AP/Scanpix
"Malaysia Airlines" reisa MH370 lidmašīnas meklēšanas operācijas laikā Indijas okeānā atklāts 19. gadsimta kuģa vraks, vēsta portāli "Live Science" un "CNN".

Atsaucoties uz Austrālijas Transporta drošības biroja paziņojumu, "Live Science" vēsta, ka 2015. gada decembrī īpašas zemūdens ierīces un to radari atklājuši "anomālu" parādību - okeāna dzelmē atrasts neparasts formas objekts.

Lai to izpētītu, šā gada janvāra sākumā nosūtīts jūras dzelmes izpētes kuģis "Havila Harmony".

Uzņemot augstas izšķirtspējas attēlus, izrādījās, ka "anomālā" parādība nebija nekas cits kā vien sena kuģa vraks.

Izpētot iegūtos attēlus, Rietumaustrālijas muzeja eksperti secinājuši, ka atrastais objekts varētu būt no 19. gadsimta sākuma. Tāpat eksperti lēš, ka kuģis izgatavots no tērauda vai dzelzs.

Līdzīgu kuģi, kurš datējams ar 19. gadsimtu vidu - beigām, eksperti atraduši 2015. gada maijā netālu no šīs pašas vietas Indijas okeānā.

Uzņemtajos attēlos redzamas ne tikai kuģa vraka atlūzas, bet arī enkurs, kas atrodas 3900 metru dziļumā.

"Malaysia Airlines" lidmašīna, kurā atradās 239 cilvēki, pazuda 2014. gada 8. martā, aptuveni stundu pēc pacelšanās no lidlauka Kualalumpurā.

Meklēšana kopš tā laika bijusi neveiksmīga, lai gan tajā iesaistījušās jau 25 valstis. Noskaidrots, ka pēc sakaru pārtrūkšanas ar gaisa kontroli lidmašīna lidojusi vēl vairākas stundas. Aprēķini liecina, ka tā ir iekritusi Indijas okeāna dienvidu daļā.

Ziņots, ka pagājušā gada jūlijā Francijas aizjūras pārvaldījumā Reinjonas salā atrastas lidmašīnas atlūzas, kas, iespējams, pieder reisa MH370 lidmašīnai.

Foto: AP/Scanpix
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!