Foto: Kadrs no video

Kādā Bavārijas pilsētiņā Vācijā nedēļas nogalē nosusināts ezers, lai atrastu plēsīgu bruņurupuci, kurš uzbrucis astoņus gadus vecam zēnam, otrdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Ugunsdzēsēji un vietējie iedzīvotāji pārmeklē ezera dubļaino gultni, lai atrastu rāpuli, kurš pirms nedēļas ezerā sakodis jauno peldētāju. Pēc futbola laukuma lieluma ezera nosusināšanas uz tuvējo dīķi pārvietotas aptuveni 500 zivis.

Apskatot zēna traumēto Ahileja cīpslu, zoologi secinājuši, ka šo ievainojumu varēja radīt aligatoru bruņurupucis, kas nav Vācijas vietējā suga. Īpatnis varētu būt aptuveni 40 centimetrus garš un vismaz 14 kilogramus smags. Īpatnis jau iesaukts par Lotti.

Ņemot vērā, ka aligatoru bruņurupuči dzīvo Ziemeļamerikā, Vācijas amatpersonas pieļauj, ka rāpuli ezerā varētu būt izlaidis tā īpašnieks. Bruņurupučus kā mājdzīvniekus Vācijā ir aizliegts turēt kopš 1999. gada, atsaucoties uz vācu presi, norāda BBC.

Pilsētiņas mērs ir izsludinājis 1000 eiro (700 latu) lielu naudas balvu tam, kurš reptili atradīs. Amatpersonas gan brīdina, lai iedzīvotāji nemēģina dzīvnieku sagūstīt bez ekspertu klātbūtnes.

Biezā dubļu slāņa dēļ bruņurupuča meklēšana ir sarežģīta un var izrādīties neauglīga, norāda BBC. Tikmēr pilsētiņas mērs Andreass Lībs incidentu raksturo kā "katastrofu", kas notikusi paša atvaļinājumu sezonas karstumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!