Foto: Reuters/Scanpix

Aizdomās par piedalīšanos Parīzes teroraktu rīkošanā meklētais Salahs Abdeslams ir sazinājies ar savu advokātu, atsaucoties uz neapstiprinātām mediju ziņām, vēsta raidsabiedrība BBC.

26 gadus vecajam Beļģijā dzimušajam Francijas pilsonim Abdeslamam policija dzen pēdas kopš 13. novembrī notikušajiem islāma radikāļu uzbrukumiem Parīzē, kuros dzīvību zaudēja 130 cilvēki. Tiek uzskatīts, ka dažas stundas pēc asiņainajiem uzbrukumiem aizdomās turētais atgriezies Beļģijā.

Beļģijas ziņu aģentūra "Belga", atsaucoties uz "uzticamu avotu", ceturtdien ziņo, ka Abdeslams ir sazinājies ar savu advokātu Svenu Meriju. Pats jurists Beļģijas medijiem atteicies komentēt šīs ziņas.

"Es nevaru un negribu runāt," viņš atbildējis žurnālistiem. Aģentūra "Belga" neprecizē, kad notikusi aizdomās turētā terorista un advokāta sazināšanās.

Savukārt federālais prokurors šis ziņas raksturojis kā baumas, norāda BBC.

Vēstīts, ka šaušanas un spridzināšanas uzbrukumos vairākās vietās Parīzes centrā 13. un 14. novembrī tika nogalināti 130 cilvēki. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmās teroristiskais grupējums "Daesh" ("Islāma valsts").

Deviņi tiešie teroraktu rīkotāji ir gājuši bojā, bet vēl divi aizdomās turētie, tostarp Abdeslams, tiek meklēti.

Tieši Abdeslams Beļģijā izīrējis VW "Polo" automašīnu, kas vēlāk atrasta pie Parīzes koncertzāles "Bataclan", kurā teroristi nogalināja 89 cilvēkus.

Tāpat Abdeslams iznomājis vēl vienu pēc uzbrukumiem pamesto automašīnu - "Renault Clio" -, kā arī rezervējis divus viesnīcas numuriņus ārpus Parīzes. Viņa loma pašos uzbrukumos nav skaidra, bet viņa brālis Brahims ir viens no bojāgājušajiem pašnāvniekiem-spridzinātājiem.

Par iespējamo teroristu grupas vadītāju tiek uzskatīts Beļģijas pilsonis Abdelhamids Abauds. Viņš gāja bojā apšaudē ar policiju dzīvoklī Parīzē, kur piecas dienas pēc uzbrukumiem reidā ieradās likumsargi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!