Foto: AP/Scanpix
Meksikas policija aizturējusi Akapulko narkokarteļa vienu no līderiem Hosē Kvirozu Peresu, pazīstamu kā Huanu Diego, kurš apsūdzēts 18 šogad pastrādātās slepkavībās, vēsta raidsabiedrība BBC.

Huana Diego vadītais grupējums ir atbildīgs par virkni cilvēku nolaupīšanām un bruņotiem uzbrukumiem publiskās vietās, izraisot paniku tūristu iecienītajā Akapulko kūrortā, uzskata amatpersonas.

Tāpat grupējumu apsūdz naudas izspiešanā no uzņēmējiem un veikalu īpašniekiem. Kopā ar Huanu Diego ir aizturēti vēl 11 grupējuma dalībnieki. Aizturēšanas brīdī policija konfiscējusi ieročus un baltu pulveri, kas visticamāk ir kokaīns, informē policija.

Policija Huana Diego grupējumu apsūdz 18 konkurējošās bandas locekļu slepkavībās, kuru izkropļotie ķermeņi kopā ar draudu vēstuli konkurentiem bija atstāti kūrorta centrālajā daļā.

Huans Diego 2010. gadā sāka pārvilināt pie sevis konkurējošās bandas "La Barredora" locekļus, pēc tam, kad tika arestēts tās līderis. Mazāk nekā divu gadu laikā Huana Diego grupējums ieguva kontroli pār kriminālo pasauli Akapulko un tuvākajās pilsētās, vēsta BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!