Cīņā ar cūku gripas uzliesmojumu Meksika beidzot sāk gūt uzvaru, un, iespējams, jau trešdien tiks atcelti ierobežojumi uzņēmumu darbam, sabiedriskajiem un kultūras pasākumiem, pavēstīja valsts vadošās amatpersonas.

"Mēs esam spējuši apstādināt vai vismaz samazināt vīrusa izplatīšanos, apturot epidēmiju," svētdien sacīja Meksikas prezidents Felipe Kalderons.

Gripas kulminācijas dienas bija laika posms no 23. līdz 28.aprīlim, norādīja prezidents. Tagad slimnīcās nonāk arvien mazāk cilvēku ar cūku gripas simptomiem, un šie gadījumi vairs nav tik smagi kā iepriekš.

"Ir pat ļoti iespējams, ka jau trešdien darbu varēs atsākt restorāni un citi ekonomiskās aktivitātes punkti", savukārt sacīja veselības aizsardzības ministrs Hosē Anhels Kordova.

Lai novērstu gripas izplatīšanos, 28.aprīlī tika dots rīkojums Mehiko slēgt restorānus, kafejnīcas, bārus, klubus, kinoteātrus, teātrus un sporta zāles.

Skolās, kas visā valstī ir slēgtas jau vairāk nekā nedēļu, tiek veikti dezinfekcijas darbi. Pagaidām varasiestādes vēl nav lēmušas par to, kad skolas atkal varētu vērt durvis.

Meksikā apstiprināti 22 gadījumi, kad cūku gripa izrādījusies letāla cilvēkiem. Jaunā vīrusa simptomi konstatēti vēl arī 568 citiem cilvēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!