Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Meksikas prezidents Andress Manuels Lopess Obradors (attēlā) draudējis boikotēt jūnijā gaidāmo Amerikas samitu, otrdien paziņojot, ka viņa dalība netiks apstiprināta, ja vien rīkotājvalsts ASV uz forumu neuzaicinās arī Kubu, Nikaragvu un Venecuēlu, raksta CNN.

"Piedalīšanās Losandželosas samitā vēl nav atrisināta, jo mēs ierosinām to, lai neviens netiktu izslēgts, jo mēs cenšamies panākt visas Amerikas vienotību," savā ikdienas brīfingā Mehiko sacīja Lopess Obradors. "Mēs uzskatām, ka nevajadzētu būt konfrontācijai. Pat ar domstarpībām mums ir nepieciešams dialogs (..) Mēs vēlamies, lai visi tiktu uzaicināti. Tāda ir Meksikas nostāja," viņš piebilda.

ASV amatpersonas vairākkārt ir paziņojušas, ka Kubas, Nikaragvas un Venecuēlas valdības netiks uzaicinātas uz samitu, par iemeslu minot cilvēktiesību situāciju šajās valstīs. Kā rīkotājvalstij ASV ir privilēģija izvēlēties līderus, kurus uzaicināt uz samitu un kurus nē.

Tomēr Vašingtona otrdien paziņoja, ka pēc Lopesa Obradora komentāriem nekādi lēmumi nav pieņemti. "Mēs neesam pieņēmuši lēmumu par to, kurš tiks uzaicināts, un neviens ielūgums vēl nav izsniegts," sacīja Baltā nama preses sekretāre Džena Psaki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!