Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Meksikas prezidents Andress Manuels Lopess Obradors apgalvojis, ka viņa valsts ir drošāka par ASV, raksta "The Guardian".

Pirms dažām nedēļām Obrdors arī izteicās, ka Meksikā ir lielāka demokrātija nekā ASV.

Marta sākumā Meksikas pilsētā Matamorosā, kura atrodas netālu no ASV robežas, tika nolaupīti četri amerikāņi. Šo uzbrukumu cieši atspoguļoja ASV mediji, un tas izraisīja Savienoto Valstu politiķu, īpaši republikāņu, apsūdzības. Kad Meksikas varasiestādes atrada amerikāņus, divi no viņiem jau bija miruši. Kopš tā laika par nolaupīšanu ir arestēti pieci cilvēki, kuriem esot saistība ar narkotiku karteli.

Prezidents Obradors, kurš ir draudējis mudināt meksikāņu izcelsmes amerikāņus nebalsot par republikāņu kandidātiem, ja viņi turpinās savu kritiku, noraidīja ASV oficiālos drošības brīdinājumus, kuros liela daļa Meksikas tiek attēlota kā riskanta vieta, ko apmeklēt.

"Meksika ir drošāka nekā Amerikas Savienotās Valstis," viņš sacīja žurnālistiem, atbildot uz jautājumu par šiem brīdinājumiem. "Nav problēmu ar drošu ceļošanu pa Meksiku."

Obradors sacīja, ka amerikāņu tūristi un meksikāņi, kas dzīvo ASV, apzinās, cik droša ir valsts, un norādīja uz neseno amerikāņu skaita pieaugumu Meksikā. Pagājušajā gadā bija vērojams straujš pieaugums ASV tūristu skaitā, kuri devās uz Meksiku. Meksikas prezidents vainoja konservatīvo ASV politiķu kampaņu pret Meksiku negatīvajos ziņojumos par tās drošību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!