Foto: EPA/LETA
Viens no Meksikas narkotiku karteļa "Los Zetas" līderiem Edgars Huerta, kuru nesen aizturēja federālā policija, atzinās, ka viņa grupējums pēdējā pusotra gada laikā nogalināja un apraka mežos vairāk nekā 600 nelegālo imigrantu no Centrālās Amerikas valstīm, vēsta "RIA Novosti", atsaucoties uz Meksikas Sabiedriskās drošības ministriju.

Huerta paziņoja, ka pirms noslepkavošanas cilvēkus spīdzināja, lai noskaidrotu, vai viņi nestrādā konkurējošo narkokarteļu labā.

Huertu aizturēja nedēļas sākumā policijas specoperācijas rezultātā. Pratināšanā 22 gadus vecais Huerta, kurš kontrolēja un koordinēja narkokarteļa "Los Zetas" darbību vienā no Meksikas ziemeļu štatiem, atzinās, ka pērn maijā pats nošāva 10 imigrantus vienā no saviem rančo 160 kilometru attālumā no ASV robežas.

Likumsargi izmeklēšanas laikā atrada arī citus masu kapus, kuros bija gandrīz 200 cilvēku mirstīgās atliekas.

Likumsargi noskaidroja, ka slaktiņš sarīkots, lai atriebtos konkurentiem – narkokartelim "Golfo", kas mēģināja izspiest "Los Zetas" no savas ietekmes zonas.

"Los Zetas" ir viens no lielākajiem narkokarteļiem Meksikā, tajā ir daudz bijušo policistu un militārpersonu, kas zaudēja darbu pārkāpumu dēļ. Kartelis kontrolē narkotiku transportēšanu gar Meksikas līča piekrasti līdz ASV robežai.

Huerta iepriekš dienēja armijā, bet 2008.gadā dezertēja, iesaistījās noziedzīgajā darbībā un strauji "veidoja karjeru" no miesassarga līdz atbildīgajam karteļa darbības uzraugam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!