Foto: Reuters/Scanpix

Meksikas varasiestādes pēc sešiem mēnešiem notvērušas no cietuma izbēgušo narkobaronu Hoakinu Gusmanu, piektdien paziņoja prezidents Enrike Penja-Njeto.

"Misija ir pabeigta. Mēs viņu notvērām. Vēlos informēt meksikāņus, ka Hoakins Gusmans Loera ir aizturēts," tviterī pavēstīja Penja-Njeto.

Prezidenta pārstāvis aģentūrai AFP apstiprināja tvīta autentiskumu, taču sīkākas ziņas atteicās sniegt, norādot, ka preses konference notiks vēlāk.

Kopš 58 gadus vecais narkobarons pagājušā gada 11. jūlijā izbēga no cietuma Meksikas jūras kājnieki veica plašas meklēšanas operācijas Sinaloas un Durango štatos.

Ziņas par Gusmana notveršanu izplatītas neilgi pēc tam, kad karaflote pavēstīja, ka Sinaloas štatā esošajā Losmočisā kaujā ar jūras kājniekiem nogalināti pieci aizdomās turamie.

Tomēr nav skaidrs, vai šis incidents ir saistīts ar Gusmana arestu.

Sinaloa narkotiku karteļa vadītājs Gusmans, pazīstams ar iesauku "El Čapo" jeb "Īsais", tika aizturēts Gvatemalā 1993. gadā un izdots Meksikai, kur viņam piesprieda divdesmit gadu cietumsodu par slepkavību un narkotiku kontrabandu.

Pirmoreiz viņš izbēga no cietuma 2001. gadā, paslēpjoties veļas ratiņos. 2014. gadā Gusmanu notvēra Sinaloa štatā ar ASV Narkotiku apkarošanas pārvaldes palīdzību. Otrreiz cietumā viņš pavadīja tikai 17 mēnešus un no paaugstinātas drošības cietuma atkal izbēga, izmantojot 1,5 kilometru garu tuneli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!