Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Meksikas prezidents Andress Manuels Lopess Obradors ienākumus no prezidenta lidmašīnas pārdošanas solījis investēt nelegālās imigrācijas samazināšanā, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Obradors prezidenta kampaņas laikā izteicās, ka pārdos lidmašīnu, lai palīdzētu valsts nabadzīgākajiem cilvēkiem. Viņš norādījis, ka “Boeing 787 Dreamliner” modeļa aptuvenā vērtība ir 150 miljoni ASV dolāru. Prezidenta lidmašīna pārdošanā atrodas jau vairākus mēnešus, atzīmē medijs.

Obradora solījums izskanējis neilgi pēc tam, kad ASV un Meksika panāca vienošanos par jautājumiem, kas saistīti ar migrācijas nozari. ASV prezidents Donalds Tramps jau ilgu laiku aicināja Meksiku darīt vairāk, lai apturētu migrantu plūsmas uz Savienotajām Valstīm un pat piedraudēja ieviest tarifus Meksikas importiem, ja šajā jautājumā nebūs progresa. Abām valstīm tomēr izdevās panākt vienošanos.

Trešdien Meksikas prezidentam jautāja par vienošanos ar ASV, kas, cita starpā, paredz Meksikas nacionālās gvardes karavīru izvietošanu pie robežas ar Gvatemalu. “Par to, cik šis plāns izmaksās, ļaujiet man teikt, mums ir budžets,” teica Obradors, piebilstot, ka līdzekļi nāktu arī no summas, kas iegūta lidmašīnas pārdošanas rezultātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!