Foto: AFP/Scanpix/LETA

Meklējot septiņus bezvēsts pazudušus jauniešus, Meksikas rietumu štatā Halisko kādā grāvī atrasti vismaz 45 maisi ar cilvēku mirstīgajām atliekām, ziņo raidsabiedrība BBC.

Policija meklējusi septiņus zvanu centra darbiniekus, kas aizvadītajā nedēļā izsludināti kā bezvēsts pazuduši, kad tika atrasti maisi.

Lai gan pagaidām nav zināms atrasto upuru skaits, mirušo starpā ir gan sievietes, gan vīrieši. Gaidāms, ka bezvēsts pazudušo meklēšana turpināsies vēl vairākas dienas sarežģītā reljefa un sliktā apgaismojuma dēļ.

Halisko štata prokurora birojs oficiālā paziņojumā informēja, ka meklēšana grāvī, kuru dēvē par "Mirdaor del Bosque", uzsākta pēc pavediena septiņu bezvēsts pazudušo jauniešu lietā. Meklēšanas laikā policijā aizā atradusi maisus ar cilvēku ķermeņu daļām. Medijs ziņo, ka ugunsdzēsēji sadarbojušies ar policiju un helikopteru komandu, lai atgūtu mirstīgās atliekas.

Prokurora birojs norādījis, ka meklēšana turpināsies līdz tiks atrastas visas mirstīgās atliekas, kā arī varasiestādēs turpinās darbu līdz noskaidros, cik mirušajiem pieder atrastās ķermeņa daļas, kas viņi bija un upuru nāves iemeslu.

Medijs skaidro, ka, lai gan nav zināms, kā mirstīgās atliekas nonāca grāvī, bezvēsts pazušana ir bieža parādība Meksikā. Kā norāda varasiestādes, vairāk nekā 100 000 cilvēku valstī ir bezvēsts pazuduši. Liela daļa no šī skaita ir organizētās noziedzības upuri. Vainīgie tiek sodīti ļoti reti. Trīs ceturtdaļas no šī skaita ir vīrieši un viena piektdaļa pazušanas brīdī bijuši jaunāki par 18 gadiem.

Medijs "Al Jazeera" uzsver, ka arī Meksikas morgos un krematorijās ir tūkstošiem neidentificētu mirstīgo atlieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!