Meksikas valdība uz Sjudadhvaresu, kas pārvērtusies par vardarbīgāko pilsētu valstī, kur likums un kārtība atrodas uz sabrukuma robežas, nosūtījusi 5000 vīru lielus armijas un federālās policijas papildspēkus.

Armija ceturtdien paziņoja, ka kopā ar papildspēkiem Sjudadhvaresā, kas atrodas pie robežas ar ASV iepretī Elpaso pilsētai Teksasā, izvietoto karavīru un federālo policistu skaits sasniegs 7000.

Tikai šomēnes par narkotiku tirgotāju bandu savstarpējā kara upuriem Sjudadhvaresā kļuvuši 250 cilvēki.

Paredzēts, ka drošības spēku papildspēki pilsētā ieradīsies tuvāko nedēļu laikā.

Prezidents Felipe Kalderons, cenšoties apkarot narkokarteļus, visā valsts teritorijā cīņā ar bandām iesaistījis jau 45 000 karavīru, taču pagājušajā gadā korumpētās policijas atbalstīto narkotiku tirgotāju savstarpējās sadursmēs un uzbrukumos drošības spēkiem nogalināti aptuveni 6000 cilvēku.

ASV pauž bažas, ka, turpinoties konflikta eskalācijai, vardarbība varētu pārsviesties arī otrpus robežai.

Meksikā visvairāk meklētais noziedznieks Hoakins Gusmans, kas vada Sinaloas štata narkotiku tirgotāju karteli Klusā okeāna piekrastē, tagad vēlas sagrābt kontroli arī pār Sjudadhvaresu un tādējādi arī narkotiku kontrabandas ceļu uz Teksasu, kuru šobrīd savās rokās tur vietējais narkotiku karalis Vinsente Karriljo Fuentess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!