Foto: Reuters/Scanpix
Meksikā aizturēts viens no grupējuma "Mano con Ojos" (Roka ar acīm) līderiem Oskars Mantoija. Viņš atzinies, ka personīgi piedalījies 300 slepkavībās, bet vēl 600 notikušas pēc viņa pavēles, piektdien informē raidstacija "Voice of America".

Mantoijas aizturēšanas operācijas laikā ceturtdien valsts dienvidos policija kļūdas dēļ ielauzusies pazīstamā meksikāņu dzejnieka Efraīna Bartolomē mājā un iztraucējusi arī divus viņa kaimiņus.

Tiek uzskatīts, ka Mantoija pildījis narkokarteļu bosu pasūtījumus. To skaitā ir Karloss Beltrāns Leiva un Edgars Viljareāls ar iesauku "Bārbijs". Leiva tika arestēts jau 2009. gadā, bet Viljareāls 2010. gadā.

Nesen aizturētais viņu līdzdalībnieks asinsdarbu ziņā gan atpaliek no "Huaresas" karteļa vadoņa Hosē Ernandesa, kurš atzinis sevi par vainīgu vismaz 1500 slepkavību veikšanā un pasūtīšanā.

Kā ziņots, Meksikā jau vairāk nekā trīs gadus ilgst cīņa ar narkotirgoņiem. Savstarpējos bandu karos un likumsargu sadursmēs ar noziedzniekiem gājuši bojā vairāki desmiti tūkstoši cilvēku.

Visbīstamākā situācija ir valsts ziemeļos pie robežas ar ASV, kas ir lielākais narkotiku noieta tirgus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!