Foto: Shutterstock

Meksikas dienvidos esošas mazpilsētas iedzīvotāji ir nolaupījuši bandas līdera māti, lai panāktu viņa nolaupīta vīrieša atbrīvošanu, ziņoja vietējie mediji.

Banda trešdien atbrīvoja nolaupīto būvinženieri, un drīz pēc tam tika atbrīvota arī bandas līdera māte. Atrisinājums tika panākts sarunās, kuru vidutājs bija štata valdība.

Nolaupītā sieviete trešdien laikraksta "Milenio" tiešsaistē publicētā videoierakstā aicināja savu dēlu atbrīvot viņa nolaupīto būvinženieri Isauro de Pasu Duki.

"Dēls, ja pie tevis ir [Isauro de Pass Duke], lūdzu, atdod viņu. Ja viņš ir pie tevis, es zinu, ka tu viņu atdosi. Lūdzu, izdari to," sacīja ierakstā redzamā sieviete. Tiek uzskatīts, ka viņa ir Marija Felisa del Monte – bandas līdera Raibela Hakobo de Almontes māte.

Šis bandas līderis ir pazīstams ar iesauku "El Tequilero" ("Tekilas dzērājs"), bet viņa vadītās bandas nosaukums ir "Los Tequileros" ("Tekilas dzērāji").

Gerrero štata Sanmigelas Totolapanas pilsētas iedzīvotāji svētdien izveidoja pašaizsardzības vienību pēc inženiera Isauro de Pasa Dukes nolaupīšanas.

Gerrero štata sabiedriskās drošības ierēdņi paziņoja, ka šī vienība tur gūstā 18 cilvēkus, tai skaitā bandas līdera māti.

Iedzīvotāji sacīja, ka ir nolēmuši aizturēt vairākus cilvēkus par sadarbību ar šo bandu, kā arī tās līdera māti.

Uz Sanmigelu Totolapanu ir nosūtīti apmēram 220 karavīru un policistu, lai "novērstu konfrontāciju", otrdien reportieriem paziņoja Gerrero štata gubernators Arturo Astudiljo.

Gerrero štatā gadiem ilgi notiek vardarbība, kas pārsvarā saistīta ar konkurences cīņu starp narkotiku karteļiem, kuri cīnās par opija magoņu un heroīna ražošanas rajonu kontroli šajā štatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!