Viens no Meksikas narkobaroniem Karloss Montemajors atzinies, ka kļūdas dēļ viņa vadītais kartelis Akapulko agrāk nolaupījis un nogalinājis vismaz 18 tūristus, vēsta BBC.

Otrdien arestētais Montemajors sacījis, ka viņa vadītie vīri septembrī bija sagūstījuši tūristus un domājuši, ka tie ir kādas konkurējošas bandas locekļi. Tūristu mirstīgās atliekas gan atrada vēlāk. Vēl divus cilvēkus policija uzskata par bezvēsts pazudušiem.

Policija Montemajoru arestēja otrdien. Viņš, kā arī viņa radinieks Edgars Valdess, vadīja ietekmīgo narkotiku izplatīšanas karteli "Beltran Levya".

BBC uzsver, ka tūristu nolaupīšana un nogalināšana ir bijis īpašs varmācības akts. Tūristi pazuda 30. septembrī, Akapulko meklējot kādu viesnīcu, kur apmesties.

Akapulko ir viena no Meksikas pilsētām, kur narkokarteļi mēdz kārtot savstarpējos rēķinus. Jau vairākkārt vēstīts, ka plašās narkotiku karteļu apkarošanas operācijās piedalās ne tikai policija, bet arī armija. Kopš 2006. gada beigām, kad Meksikas prezidents Felipe Kalderons narkokarteļu operācijās lika izmantot armiju, dzīvības ir zaudējuši vairāk nekā 28 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!