Foto: DELFI

Meksikas narkotiku karteļa bosam un savulaik valsts visvairāk meklētajam noziedzniekam Hoakinam Gusmanam otro reizi izdevies izbēgt no augstākā apsardzes līmeņa cietuma, paziņoja drošības sektora amatpersonas.

Gusmans, kurš pazīstams arī kā "El Chapo" (no spāņu valodas - Īsais) un vadīja ietekmīgo Sinaloa karteli, pēdējo reizi redzēts dušu zonā Altiplano cietumā 90 kilometru attālumā uz rietumiem no Mehiko.

Meksikas Nacionālā drošības komisija paziņoja, ka Gusmans sestdienas vakarā devies uz dušām un kopš tā laika nav redzēts. Pārbaudot viņa kameru, tika atklāts, ka tā ir tukša, un tika apstiprināta Gusmana izbēgšana.

Nekavējoties sākta bīstamā noziedznieka meklēšanas operācija apkaimē un uz autoceļiem. Tolukas lidostā netālu no sodu izciešanas vietas tika apturēta gaisa satiksme.

Gusmans cietumā atradās kopš 2014.gada februāra, kad viņu aizturēja jūras spēki Klusā okeāna kūrortā Masatlanā, kas atrodas Sinaloas štatā.

Iepriekšējo reizi viņš no cietuma aizbēga 2001.gadā, paslēpjoties netīras veļas ratiņos. Izbēgt viņam palīdzēja cietumsargi.

Gusmanu pirmo reizi aizturēja Gvatemalā 1993.gadā, izdeva Meksikai, kur viņam piesprieda 20 gadu cietumsodu par slepkavību un narkotiku kontrabandu.

Viņu par narkotiku kontrabandu tiesāt vēlas arī ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!