Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Viens no Meksikas ietekmīgākajiem narkotiku karteļiem publiski izteicis draudus nogalināt žurnālisti, apsūdzot viņu par negodīgu notikumu atspoguļojumu, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Draudus izteica vīrietis, kurš apgalvoja, ka runā Halisko "New Generation" (CJNG) karteļa līdera vārdā. Vīrietis sūdzējās, ka televīzijas kanāls "Milenio Television" atbalsta pašaizsardzības grupējumus, kuri cīnās pret karteļiem.

Izplatītajā videopaziņojumā vīrietis izsaka tiešus draudus žurnālistei Azusenai Uresti: "Es likšu tev apēst savus vārdus." Viņš norāda, ka kartelis atbalsta vārda brīvību plašsaziņas līdzekļos, taču ir jābūt līdzsvarotākam notikumu atspoguļojumam.

Vīrietis arī apgalvo, ka pašaizsardzības grupas, kas cīnās pret karteļiem, patiesībā arī pašas tirgo narkotikas. Ekspertu ziņojumi liecina, ka pašaizsardzības vienības ir palīdzējušas ierobežot vardarbību apgabalos, kuros ir augsta noziedzība. Taču izskanējis, ka daži no šiem grupējumiem ir noslēguši darījumus, lai iegūtu aizsardzību un šaujamieročus no noziedzīgām bandām.

CJNG karteļa līderis Nemesio Osegvera Servantess ir viens no meklētākajiem cilvēkiem Meksikā. ASV Narkotiku apkarošanas administrācija piedāvā 10 miljonu ASV dolāru lielu atlīdzību par informāciju, kas palīdzētu viņu notvert.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!