Foto: AP/Scanpix

Meksikas policija ir noslepkavojusi 22 civiliedzīvotājus, pērn veicot reidu pret narkotiku tirgoņu bandu, ceturtdien paziņoja Nacionālā cilvēktiesību komisija.

Asinspirts notika reidā, kuru federālā policija veica 2015.gada 22.maijā pret narkotiku karteli "Jalisco Nueva Generacion" ("Halisko jaunā paaudze") Mičoakanas štatā.

Tā bija viena no asiņainākajām kaujām Meksikas valdības 10 gadu ilgajā kampaņā pret narkotirgoņu bandām.

Policisti "pārkāpa tiesības uz dzīvību, lietojot pārmērīgu spēku", un 22 civiliedzīvotāji tika tīši nogalināti, teikts komisijas ziņojumā.

Policisti arī spīdzināja divus cilvēkus, kuri bija aizturēti, sacīja komisijas vadītājs Ismaels Eslava, lasot šo ziņojumu.

Meksikas nacionālās drošības komisārs Renato Saless paziņoja, ka apšaude izcēlusies, kad aizdomās turētie atteikušies nomest ieročus. "Mēs neuzskatām, ka teorija par [civiliedzīvotāju] tīšu nogalināšanu būtu pamatota," viņš sacīja preses konferencē.

Nacionālā cilvēktiesību komisija tomēr pavēstīja, ka tiesu mediķu veikta izmeklēšana norāda uz to, ka policija ir pārvietojusi līķus un pielikusi tiem ieročus.

Policijas helikopters izšāva 4000 zalves uz rančo, kur atradās aizdomās turētie.

Reida laikā gāja bojā pavisam 43 cilvēki, tai skaitā viens policists un daudzi noziedznieki.

Valdība iepriekš paziņoja, ka policijas nogalinātie 42 cilvēki esot uzbrukuši policistiem un helikopters esot atklājis uguni, lai savaldītu aizdomās turētos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!